AFTERNOON TEA

Hver lørdag kl. 12.-00–16.00

 

450,- pr. person – må forhåndsbestilles

Vår Afternoon Tea består av en fast meny som må forhåndsbestilles, slik at vi skal kunne tilberede retten til du kommer.

 

Afternoon Tea-meny

 

MINI AVOKADOTOAST
Egg, gluten hvete, sulfitt

SKAGENTOAST
Gluten hvete, egg, skalldyr, sulfitt, melk

MINI SLIDER
Gluten hvete, melk, egg

SURDEIGSBRØD & SCONES
Gluten hvete, gluten rug

ASSORTERT OST
Melk

SPEKESKINKER
Sulfitt

PETIT FOUR
Melk, gluten hvete, egg

+ en kopp te fra A. C. Perchs Thehandel

 
 

Vi elsker te – og vi elsker konseptet Afternoon Tea. Lørdager kan du ta del i dette enkle, elegante ritualet på Bygdøy Allé 3, og vi kan friste med et utvalg av ferske fingersandwicher, nystekte scones, syltetøy, søtsaker og nytrukket te fra A.C. Perchs Thehandel. All mat er laget på huset.

En klassisk britisk tradisjon

Afternoon Tea er et britisk rituale som har sin opprinnelse helt tilbake til 1840-tallet. Konseptet startet som et privat arrangement mellom britiske fruer for å stagge sulten mellom lunsj og middag. Intet mindre enn et godt gammeldags mellommåltid, som vi kaller det her i Norge. Måltidet bestod av små snitter, scones med syltetøy, kaker og søtbakst. Og te da, selvfølgelig.

I utgangspunktet var Afternoon tea et uformelt rituale innad i vennekretsen. Etter at selveste Dronning Victoria begynte å invitere til større formelle arrangement eller mottagelser på ettermiddagen, utviklet konseptet seg til slik vi kjenner det best i dag. Dronningen kunne invitere 200 gjester til «åpent hus» på ettermiddagen, og serverte te og enkel fingermat i hele tidsrommet. I Storbritannia er Afternoon Tea i dag et populært arrangement for å markere en spesiell begivenhet – som for eksempel bursdager eller forlovelsesfester – eller bare for å samle vennegjengen. 

afternoon-tea-bygdoy-alle-3.jpg