Aspargesen er her

 

Vårens smaker

1. mars er startskuddet på våren. I Norge er det som regel ikke så lett å huske på, ettersom vi vanligvis baser i snø langt ut i mars måned. Men mars er også måneden som vi i matbransjen lengter etter – for da kommer nemlig den første aspargesen.

Aspargesen er en smaksrik grønnsak som kan brukes til alle matretter.

Aspargesen er en smaksrik grønnsak som kan brukes til alle matretter.

Hvit asparges med hollandaise står på menyen når det er sesong.

Hvit asparges med hollandaise står på menyen når det er sesong.

Hva er asparges?

Asparges er en smaksrik og allsidig grønnsak som har vært brukt i matlaging i alle år. Det finnes både hvite og grønne asparges, og de kan brukes som tilbehør til alle mulige matredder eller som hovedingrediens. Mange er så glade i aspargesen at de koser seg med en bunt sammen med hollandaise-saus. 

Hvordan tilbereder man asparges?

Aspargesen er allsidig, og kan kokes, dampes, grilles, blansjeres og stekes i ovn. Du kan bruke hele aspargesen med unntak av den trevlete delen (ca. 2-3 cm fra bunnen). Kutt av denne delen før du tilbereder grønnsaken, så får du et smakfullt måltid. 

Det eneste du bør tenke på er koke-/steketiden, for aspargesen trenger nemlig ikke mange minuttene før den er klar. Skal du koke grønn asparges trenger den ikke mer enn 1-2 minutter i kjelen, og smørdamping tar ca. 3-4 minutter. Også i stekepannen eller på grillen holder det med et par minutter.

Hvit asparges trenger gjerne litt lenger tid på å bli ferdig. Følg med på grønnsaken underveis, og kontroller fastheten i den med en skarp kniv. Aspargesen skal være fin og sprø.

Hos oss får du asparges

I restauranten lager vi retter med asparges når det er sesong. Reserver et bord i restauranten og smak på herligheten.