Årets første bokbar

 

 Krim noir

Vi har gleden av å invitere deg til årets første bokbar! Capitana Forlag inviterer Tom Egeland og Joseph Knox til en dialog med Hans Olav Lahlum.

18. mars utgis Tom Egeland sin nye bok "Falken", en trikkethriller med handling midt i Oslo sentrum. Samme dag kommer også krimsjangerens ubestridte rockestjerne, engelske Joseph Knox, til Norge i forbindelse med utgivelse av den norske utgaven av "Mannen som smilte". I samtale med Hans Olav Lahlum tar vi et dypdykk i krim noir og thriller som sjanger. Dette vil du ikke gå glipp av. Arrangementet er gratis. Det vil være mulighet for å kjøpe signerte bøker.

Sted: Inkognito scene, Bygdøy Allé 3
Dag: Tirsdag 19.03.2019
Tid: 18.00
Gratis inngang

Joseph Knox kommer til krimveld på Bygdøy Allé 3.

Joseph Knox kommer til krimveld på Bygdøy Allé 3.

Tom Egeland er klar for krimkveld på Bygdøy Allé 3.

Tom Egeland er klar for krimkveld på Bygdøy Allé 3.

Hans Olav Lahlum leder krimkvelden på Bygdøy Allé 3.

Hans Olav Lahlum leder krimkvelden på Bygdøy Allé 3.

Joseph Knox

Krimsjangerens ubestridte rockestjerne. Besatt av å lese, løpe og skrive. Manisk i alt han involverer seg i, inkludert både livet, forfatterlivet og utelivet. I årene mens han jobbet med sin debutroman, jobbet Joseph Knox som bartender på natten og i bokhandel på dagen, hvor han spedde på arbeidslysten med kokain på bakrommet. Tross sin uortodokse tilnærming til bokhandlerjobben, endte han opp som innkjøpssjef for krim og klassisk litteratur i Englands største bokhandelkjede, Waterstones, før han ble fulltids forfatter. Knox vokste opp i England, nærmere bestemt Stoke on Trent. Den nærmeste storbyen var Manchester, hvor han reiste så ofte han kunne. I Manchester finner man et kreativt miljø side om side med et tøft og hardt belastet miljø. På hvert eneste gatehjørne er det en bar og et tiltrekkende, mørkt uteliv. Knox har selv kjent miljøet på kroppen, og har ikke vært fremmed for å utforske byens skyggesider, noe som gjenspeiles i bøkene.

Tom Egeland

Tom Egeland er tidligere journalist og nå fulltids forfatter. Tom Egelands populære, bestselgende teologiske thriller om arkeolog-detektiven Bjørn Beltø er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen «Katakombens hemmelighet». Nå er Egeland aktuell med en ny thriller, FALKEN. En trikkethriller med handling midt i Oslo sentrum. En trikk. En kapring. Ti gisler. Boken har fått flere tilbakemeldinger fra bokhandlere som har lest manus, blant annet: «I Falken har Tom Egeland overgått seg selv! En så kompakt og spenningsfylt bok skal man lete lenge etter!»

Hans Olav Lahlum

Historiker, sjakkspiller, krimforfatter og verdensrekordholder. I mai 2013 var Lahlum intervjuobjekt i verdens lengste direktesendte TV-intervju som varte i 30 timer, 1 minutt og 44 sekunder. Lahlum har skrevet flere kritikerroste politiske biografier og er forfatteren bak publikumsfavorittserien med etterforskeren K2 og hans hjelper Patricia i hovedrollen. Lahlum arrangerer hvert år sin egen krimfestival i bokbyen Tvedestrand hvor han inviterer norske og utenlandske krimforfattere til å dele scene med seg.