Bokbaren - True crime

Hvem drepte Birgitte Tengs? 


 

Tirsdag 27. november får vi et spennende møte med forfatterne Jørn Lier Horst og Bjørn Olav Jahr til en skikkelig True crime-aften i Bokbaren. Fra kl. 18.00-19.00 blir det en diskusjon som er ledet av Sarah Natasha Melbye. Deretter åpnes det for spørsmål fra publikum.

 
 
 
Bok Baren True Crime på Bygdøy Allé 3.png
Jahr-Bjoern-Olav.jpg
 
 
 

Kvelden 5. mai 1995 er 17 år gamle Birgitte Tengs på vei hjem. Hun blir sett i Kopervik sentrum, men etter midnatt finnes det ingen sikre observasjoner av henne. Morgenen etter finner en lokal bonde liket. Slik starter en av Norges mest omtalte drapsgåter. Det er skrevet spaltemeter på spaltemeter om saken, som ble Norges første true crime TV-serie «Hvem drepte Birgitte?». Serien fulgte i fotsporene til Netflix-suksessen «Making a Murderer» og hadde over 600.000 seere i gjennomsnitt.

I Bokbaren vil Horst og Jahr diskutere muligheten for en norsk seriemorder. Jahr vil fortelle om arbeidet med Tengs-serien, boken og alt som har skjedd i ettertid. De vil også ta seg tid til å diskutere true crime-sjangeren og hvilke saker som kunne gjort seg i dette formatet. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Hvor skal du tirsdag 27.11.2018? Vi håper vi sees på Bygdøy Allé 3.

Dato: Tirsdag 27.11.2018
Tid: kl. 18.00
Sted: Inkognito – scenen på Bygdøy Allé 3.

Det blir muligheter for å kjøpe bøkene til respektive forfattere i samarbeid med Ark.
«Bokbaren» arrangeres av Strawberry Publishing og deres forlag Capitana, Pilar og Armada.


Jørn Lier Horst (født 1970) er en norsk kriminalforfatter og tidligere drapsetterforsker. Horst sine kriminalromaner er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekster. 

Bjørn Olav Jahr (født 1969) er forfatter, filmskaper og forlagsredaktør. Han var en av Norges fremste journalister, kjent for sin fremragende undersøkende journalistikk. I 2003 vant han SKUP-prisen for opprullingen av Norgeshistoriens største finansskandale, Finance Credit. 

I 2015 utga han den kritikerroste «Hvemdrepte Birgitte Tengs»?, og noen måneder senere gjenopptok Kripos’ Cold Case-avdeling etterforskningen av den 20 år gamle drapssaken.

I høst har han vært aktuell med den første norskproduserte true crime-serien om drapet på Karmøy-jenta Birgitte Tengs på TV2. Serien har hatt svært høye seertall, skapt masse engasjement og høstet mye strålende kritikk.

Sarah Natasha Melbye (født 1975) er en norsk journalist og programleder på TV og radio. De senere årene har hun jobbet som forlagssjef for Capitana forlag.

 
Kim S