Stilvalg & interiør

 

Vårt lokale er stort og rommer mange forskjellige bruksområder og faser gjennom dagen. Vi har hentet inspirasjon fra hele verden for å finne interiør og innredning som passer sammen og hver for seg. Dette resulterte i flere ganske ulike rom som likevel matcher hverandre og hører sammen. Det er mange art deco-elementer som går igjen, og generelt kan vi vel si at 1920-tallet har inspirert oss i stor grad når vi har planlagt både innredning og interiør.  

Collett – blomster & porselen

Ved siden av inngangen fra Frognerveien finner du et koselig lite rom med blomstermønstret vegg-til-veggteppe, små porselensfigurer og hengeplanter. Dette er et feminint rom med enkle, stilrene møbler og harmoniske fargekombinasjoner. Gulvteppet er med på å dempe lyden, noe som gjør dette rommet til en hyggelig og rolig sone.

Gimle – dype lenestoler

Denne delen er innredet som et klassisk bibliotek fra 1800- og 1900-tallet med dype skinnstoler og sofaer i Chesterfield-stil. Bordene er spesiallaget til backgammon og sjakkspilling. Atmosfæren er behagelig med dempet belysning og dype fargetoner. 

Gimle: dype skinnstoler og spesiallagde spillbord.

Gimle: dype skinnstoler og spesiallagde spillbord.

Collett: et rolig område med feminint preg.

Collett: et rolig område med feminint preg.

Lokal forankring

Rommene har fått navn med lokal forankring og er oppkalt etter gater eller områder på Frogner. Navnet Gimle er hentet fra området Gimle på Frogner, som avgrenses i nord av Bygdøy Allé. Collett ble valgt som en hyllest til forfatteren Camilla Collett, som var en engasjert debattant og skribent. Tema i hennes tekster var kvinnens stilling i samfunnet, og hun jobbet målrettet for å styrke kvinners rettigheter. 

 
 
Kim S