Sopp på menyen

 

Nå går vi inn i en av de fineste og mest fargerike årstidene. Høsten byr på dype, kraftige farger og mange ferske råvarer som er gode i smaken – og nå er det sopptid. 

Soppen i seg selv er ikke spesielt næringsrik, men den er vanvittig god og superenkel å tilberede. På vår høstmeny finner du nå flere retter med blant annet steinsopp, kantareller og blodchampignon. Dette er sopptyper som det finnes mye av i de norske skoger, og dessuten smaker de helt himmelsk godt.

Hvordan tilberede sopp?

Den varme sommeren vi hadde i fjor kombinert med det vekslende sommerværet vi har hatt i år, har gitt svært gode vekstforhold for soppen. Så – hva kan man bruke sopp til?  

Det er raskt og enkelt å tilberede sopp, og den smaker egentlig best uten for mye tilbehør. En enkel rett med pasta og soppsaus smaker faktisk utrolig godt. 

All sopp skal tilberedes og varmebehandles før den blir spist. Dette er viktig for å unngå at man blir dårlig. Rens soppen først for jord og annet rask. Skyll den gjerne i kaldt vann for å få bort alt, men det er ikke nødvendig for sluttresultatet.

Retter med sopp i vår meny

Sopp kan brukes i saus, som stuing eller bare stekt i panne. På vår nye meny har vi flere retter med denne gode råvaren tilberedt på forskjellige måter. Som forrett kan du for eksempel nyte stekt sopp i kombinasjon med en fløyelsmyk gresskarpuré. Blant hovedrettene byr vi på både risotto og andebryst med sopp som tilbehør.

Synes du det hørtes godt ut? Du er velkommen til å smake på den nye menyen vår fra tirsdag til lørdag.

På menyen har vi blant annet andebryst fra Holte gård med kremet sopp.

På menyen har vi blant annet andebryst fra Holte gård med kremet sopp.

 
Marianne Braadland-Konstali