AFTERNOON TEA

 

Vi elsker te – og vi elsker Afternoon Tea. Fredag, lørdag og søndag kan du ta del i dette enkle, elegante ritualet på Bygdøy Allé 3 mellom kl. 14.00 og 17.00. Vi serverer vår Afternoon Tea i blomsterhagen Collett. Her kan vi friste med et utvalg av ferske fingersandwicher, nystekte scones, syltetøy, søtsaker og nytrukket te fra A.C. Perchs Thehandel. Alt er selvfølgelig laget på huset. Vi vil fremheve våre egne Petit Fours med en makron med smak av Earl Grey.


KLASSISK BRITISK TRADISJON

Afternoon Tea er et britisk rituale som har sin opprinnelse helt tilbake til 1840-tallet. Konseptet startet som et privat arrangement mellom britiske fruer for å stagge sulten mellom lunsj og middag. Intet mindre enn et godt gammeldags mellommåltid, som vi kaller det her i Norge. Måltidet bestod av små snitter, scones med syltetøy, kaker og søtbakst. Og te da, selvfølgelig.

I utgangspunktet var Afternoon tea et uformelt rituale innad i vennekretsen. Etter at selveste Dronning Victoria begynte å invitere til større formelle arrangement eller mottagelser på ettermiddagen, utviklet konseptet seg til slik vi kjenner det best i dag. Dronningen kunne invitere 200 gjester til «åpent hus» på ettermiddagen, og serverte te og enkel fingermat i hele tidsrommet. I Storbritannia er Afternoon Tea i dag et populært arrangement for å markere en spesiell begivenhet – som for eksempel bursdager eller forlovelsesfester – eller bare for å samle vennegjengen. 

 
 
Bygdøy_Alle_3_afternoon_tea.jpg

AFTERNOON TEA MENY


 

450,- per person

Med en kopp te fra A. C. Perchs Thehandel

 

MINI-SANDWICHER
Parmaskinke, comté, trøffel
Sulfitt, melk, gluten hvete
Røkt ørret, pepperrot, dillmajones
Fisk, sulfitt, melk, egg, gluten hvete
Avokado, tomat, aioli
Egg, melk

SURDEIGSBRØD & SCONES
Gluten hvete, gluten rug
Pisket smør
Melk
Nutella
Melk, hasselnøtter
Aprikoschutney
Syltetøy av bringebær eller jordbær
Syltetøy av tindved og honning
Sulfitt

ASSORTERT OST
Melk

FRUKTSKÅL
Sulfitt

PÂTE À CHOUX
Hvit sjokolade
Gluten hvete, spor av nøtter, melk, egg

PETIT FOURS
Makroner
Alle allergener

MADELEINE
Appelsin og honning
Gluten hvete, sulfitt, egg, melk